ESEMÉNYEINK

A GINOP 5.1.7-17-2018-00144 Társadalmi vállalkozással a térség helyi fejlesztéséért című projektünk civil és piaci megjelenéseiről

Helyi rendezvényeink

2020. augusztus 7. Országos Scleroderma Közhasznú Egyesület Szegedi Csoportjának Közösségi napja: Egyesületünk célcsoportja a bármilyen okból kifolyólag hátrányos helyzetű személyek, évek óta a megváltozott munkaképességű személyek helyzetén, életminőségén kívánunk javítani. A Scleroderma Egyesület rendezvényének támogatása is ezt a célt szolgálta, hiszen ez az egyesület is egészségkárosodott személyeket fog össze. A rendezvényen bemutatásra került a SZITI Egyesület, mint projektgazda, valamint a GINOP 5.1.7-17-201-00144 „Társadalmi vállalkozással a térség helyi fejlesztéséért” projekt szolgáltatásai, amelyek közül a munkaerő közvetítés, illetve a talent menedzsment szolgáltatás lehet számukra hasznos. Ugyan a szolgáltatásaink térítési díját nem az itt résztvevők állják, de a munkahelyük, vagy az ismeretségi körükből kikerülők esetében lehet megrendelésre számítani. Természetesen a többi szolgáltatásról is tájékoztatást kaptak, illetve a szóróanyagok is kihelyezésre kerültek a rendezvényen.

Ugyanebből az okból kifolyólag esett a választásunk a Szegedi Hospice Alapítvány jótékonysági futóversenyének támogatására is. Az Alapítvány végstádiumú daganatos betegek életvégi ellátását látja el. A futóversenyen számos támogató jelent meg, akik aktív részvételükkel, illetve a részvételi díjjal támogatták az Alapítvány munkáját. A futóverseny 2020. szeptember 13-án került megrendezésre, ahol szóróanyagokkal, rollupokkal jelentünk meg bízva abban, hogy a résztvevők között cégvezetők, vagy a gazdasági szektorból kikerülők is részt vesznek, akik számára hasznos lehet a projekt szolgáltatásairól szóló tájékoztató.

Piaci megjelenések

A Csongrád- Csanád Megyei Foglalkoztatási Paktum, melynek Paktum Partnerségi Fórum ülésére meghívást kaptunk, mint előadók 2020. október 22-én. Lehetőséget kaptunk a program bemutatására a jelen lévő cégvezetők részére. Kapcsolattartó: Gyarmati Zoltán (gyarmati@csongrad-megye.hu)

A Kereskedelmi és Iparkamara Női Vezetői Klubjának vezetőjével vettük fel a kapcsolatot, kérve, hogy a következő klub összejövetelen bemutathassuk projektünket. Erre fogadókészséget is mutatott a klub vezetője: Novákné Halász Anna (noiklub@csmkik.hu). Jelezte azonban, hogy a vírushelyzet miatt ez a rendezvény csak online formában kerül megrendezésre október 7-én.

Október 7-én kapott e-mailben jelezte a Női Vezetői Klub szervezője, Hegedűs- Szabó Irén (hegedus-szabo.iren@csmkik.hu) hogy az aznapi összejövetelen az előadás időkorlátja miatt a mi előadásunk már nem fér bele. Ígéretet kaptunk arra vonatkozóan, hogy a november havi klubösszejövetelre meghívást kapunk.

A november havi klubösszejövetellel kapcsolatban 2020. október 31-én telefonon tájékoztatott Hegedűs- Szabó Irén arról, hogy a Női Vezetői Klub összejövetele nem saját szervezésben, hanem a Vállalkozói Klubhoz csatlakozva kerül megrendezésre. Ennek kötött a napirendje, nem fér bele a mi projektünk bemutatása. Ígéretet kaptam azonban arra, hogy a Női Vezetői Klub tagjainak e-mail mellékletben kiküldi projektünk bemutatásának összefoglalóját. Ezt az ígértet e-mailben is megerősítette.  

A Szegedi Tudományegyetem Állásbörzéje a vírushelyzet miatt elmaradt 2020. október 20-án, a szervezők biztosítottak arról, hogy online formában megszervezésre kerül, és így is lehetőséget biztosítanak kiállítóként megjelenni. A rendezvény kapcsolattartója: Kiss Annamária (karriernap@uniservszte.hu; 30/144-8080) Az online rendezvénnyel kapcsolatban további tájékoztatást még nem kaptunk.

A Szegedi Tudományegyetem Állásbörzéje online módon kerül megrendezésre. Erről elektronikus levél formájában értesítettek a szervezők, majd a https://modulo.etr.u-szeged.hu honlapra hozzáférést is kaptunk, amelyen leadtuk a regisztrációnkat, a részvételi díj kifizetésre került. A rendezvény 2020. november 24-26. között kerül megrendezésre.

A Csongrád – Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett IV. Vállalkozói Klubra meghívást kaptunk. A rendezvény online került megrendezésre közel 70 fő részvételével. Témája a Kamara üzleti szemléletfejlesztést segítő projektjének bemutatása és tapasztalatcsere volt. A rendezvényen a megyei vállalkozások képviselői mellett vettünk részt.

Az előadásokból kiderült, hogy a zene termékként, a zenekarok vállalkozóként is értelmezhetőek, így párhuzam vonható egy átlagos termelő, vagy szolgáltató cég és a zenekar között. Ugyanolyan üzleti terv, üzleti szemlélet szükséges hozzá, ugyanúgy alkalmazandó a projekt ciklus menedzsment folyamata, mint egy átlagos vállalatnál. A beszélgetésekből kiderült, hogy a megyében működő termelő vállalatok részvételével működik egy mentori rendszer, amelynek keretében segítséget nyújtanak egymásnak a vállalatvezetők, amely kiterjed a gazdasági/ termelési hatékonyság növelésére, illetve a járványügyi vészhelyzet túlélésére is. A beszélgetésből kiderült, hogy ennek a hálózatnak tudható be, hogy egyik résztvevő vállalatnál sem került sor létszámleépítésre, és ezt tekintik jelenleg a legnagyobb eredménynek.

KONTAKT

Egyesület címe

6720 Szeged, Dózsa Gy. u. 5.

Egyesület Telefonszáma

62/420-310

Egyesület EMAIL címe