BLOG

SZITI I Cikk

Fiatalok megtartása Szegeden!

Szeged, igen kiemelkedő város a tehetséges fiatalok szempontjából. Sokat hallhatunk az SZTE karairól vagy akár a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyről, mely az ország egyik legrangosabb tanulmányi versenye. Az mindenki számára egyértelmű, hogy nagyon sok tehetséget találunk Szegeden, akik az innovatív ötleteikkel tudatosan tervezik jövőjüket, viszont a szegedi fiataloknak ugyan úgy le kell küzdeni az előttük álló akadályokat.

Ebben a harcban segít a SZTI Egyesület a BossConnect Mentor Programmal közösen a GINOP-5.1.7-17-2018-00144 pályázat keretein belül. A program, nagy tapasztalattal rendelkező, cégtulajdonosok és felsővezetők mentori közössége, akiknek módjukban áll segíteni a fiatalok karrierjét. A program egyik meghatározó célja, hogy a Szegedi fiatalok elvándorlását megakadályozva, még inkább felpezsdítse a régió életét, ezáltal támogassa az üzleti élet kivirágzását, új, innovatív vállalkozások, startupok megalakulását.

Ahogy nemrégiben a Szeged.hu online portál is lehozta, „Jóval kedvezőbb a helyzet az országos átlagnál: Szegeden sokkal kevesebben keresnek állást, mint bárhol máshol az országban. A magasan képzett munkaerőt tekintve is kiemelkedik a város a többi település közül.”

Ennek oka, hogy a helyiek közül sokan, a Csongrád megyei régióban képzelik el jövőjüket, saját vállalkozásuk elindítását, továbbfejlesztését, vagy nagyvállalati karrierjüket.

Fontos tény, hogy ez a kiemelkedően jó munkaerő átlag és gondolkodási mód, nem csak a fiatal generáción múlik, hanem a Szegeden működő vállaltok és kezdeményezésének is köszönhető. Szeged tesz is azért, hogy minél több vállalkozás telepedjen meg a városban és emiatt vállhatott valóra, hogy megtalálja helyét itt a SZITI és BossConnect közösen létrehozott programja is.

A programmal támogatjuk a munkahelyteremtést, az elvándorlást megakadályozását a fiatalok körében, az új vállalkozások és startupok megszületését, valamint segítséget nyújtunk az itt lévő vállaltok számára is, vezetői tanácsadással vagy akár kiszervezett mentorálással is. Elsődleges célunk a régió fejlesztése és a fiatal generáció támogatása.

Egyesület címe

6720 Szeged, Dózsa Gy. u. 5.

Egyesület Telefonszáma

62/420-310

Egyesület EMAIL címe